Poolish er en fordej, der bruges i pizzadej. Den er lavet af mel, vand og gær, og den hæver i 14-24 timer. Poolish giver pizzadejen en bedre konsistens og smag. Den gør dejen mere elastisk, så den er lettere at arbejde med, og den giver den en mere kompleks smag.
300gr.Højprotein Hvedemel - Brug gerne Typo 00 mel12% protein eller derover.
300gr.VandVand direkte fra hanen.
2 gr.TørgærAlternativt brug 5 gr. frisk gær.
1tskSukkerkan erstattes med honning.
Sådan gør du
Tilsæt Mel
Tilsæt Vand
Tilsæt Gær
Tilsæt Sukker
Bland alle ingredienserne i 3-5 minutter
Placer den færdige poolish i en lufttæt beholder
Lad den færdige poolish stå ved stuetemperatur den første time, stil derefter din polish ind i køleskabet og lad den hvile i 14 -24 timer. Tag den ud 1 time før den skal bruges.
Noter
Hvordan bruges poolish?Når poolishen er færdighævet, tilsætter du den til din pizzadej. Poolishen kan erstatte en del af det almindelige mel, men det er vigtigt at følge opskriften nøje.Fordele ved at bruge poolishDer er flere fordele ved at bruge poolish i pizzadej:
Poolish giver pizzadejen en bedre konsistens. Den er mere elastisk og lettere at arbejde med.
Poolish giver pizzadejen en mere kompleks smag.
Poolish gør pizzadejen lettere at hæve.
Hvis du vil lave den perfekte pizza, kan du med fordel bruge poolish. Det giver dig en pizza med en bedre konsistens, smag og tekstur.