Tør kødet af med køkkenrulle og kryder det rundhåndet med salt, peber og hvidløspulver.
Vakuumpak kødet eller læg det i en pose med lukkemekanisme, og fjern så meget luft som muligt.
Læg kødet i sous vide-vandbadet og tilbered det i 2 1/2 time.
Tag kødet ud af posen og dup det tørt med køkkenrulle.
Stegning
Varm en pande op til rygende varm med olivenolie.
Brun kødet hurtigt på alle sider, ca. 2 minutter per side.
Når din bøf er vendt første gang tilsætter du smøret hvidløgene fra vakuumposen og rosmarinen. Her efter baster du bøffen, med den brune smør
Kødet behøver ikke at hvile, når det er sous videt - Velbekomme
Noter
Tips:
Du kan også tilføje friske krydderurter som timian eller rosmarin til posen med kødet for ekstra smag.
Hvis du ikke har et sous vide-vandbad, kan du tilberede kødet i en ovn på 100°C i ca. 2 timer.
Server Côte de Boeuf med din yndlingsgarniture, f.eks. ovnbagte kartofler, salat eller grønne bønner.
Vi lavede tre stykker Côte de Boeuf, denne gang. De to andre smed vi i fryseren efter de var blevet kryderet og vakuumpakket. De skal blot have 20 minutter længere i vandbadet end resten af opskriften. Så er de lige så klar, som den vi spiste.
Keyword Bøffernes Konge, Cote de Beuf, Côte de Boeuf, Ribeye, Sous Vide