Boller i karry med medisterfars

Kender du det, at du bare har lyst til en bestemt ret, sådan helt vildt meget?
Sådan havde både Cathrine og jeg det i går. Vi havde begge to helt vildt lyst til boller i karry. Vi havde ikke nogen kødboller liggende, hverken i fryseren eller andre steder. Så jeg kastede mig ud i bilen. Vi bor lidt ude på landet, så en bil er et must. Jeg kørte ned til Super Brugsen, hvor de heldigvis havde medisterpølser liggende på køl.
Medisterfars i stedet for kødboller
Vi plejer at lave vores boller, til boller i karry, ved at trykke farsen ud af medisteren. Vi gør det i hvad der svarer til en mellem kødbolle. Midt mellem en lille kødbolle kendt fra suppe og en stor kødbolle, frikadelle størrelse.
Morthen:
Jeg er vokset op med medisterpølser. Jeg synes, at de er en fantastisk spise, og jeg elsker den krydrede smag. Så da Cathrine gerne vil have Boller i karry, så foreslog jeg, at vi skulle lave boller i karry med medisterfars, Den var Cathrine heldigvis helt med på.
Cathrine:
Jeg er ikke så vant til medisterpølser. Men jeg var nysgerrig på, hvordan de ville smage i boller i karry. Og jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. Det var en rigtig god kombination med Boller i karry med medisterfars.
Vores tips:
- Du kan også bruge anden type fars, f.eks. hakket oksekød eller kylling.
- Hvis du vil have en mere krydret ret, kan du tilsætte mere karry.
- Du kan også tilsætte andre grøntsager til karryvandet, f.eks. gulerødder, løg eller peberfrugt.
Sådan blev vores boller i karry:
Det var en kæmpe succes! Bollerne var super møre og saftige, og karrysaucen var perfekt krydret. Vi vil helt sikkert lave dem igen.
Morthen:
Jeg har lavet denne ret i mange år, og det er altid en vinder. Bollerne er super møre og saftige, og karrysaucen er perfekt krydret. Jeg er glad for, at Cathrine også synes om den.
Cathrine:
Jeg er også meget glad for denne ret. Det er en af mine favoritter. Morthen er virkelig god til at lave den.

Boller i Karry med Medisterfars
Ingredienser
Kødbollerne
- 2 medisterpølser
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 spsk karry
- Salt og peber
Karrysovsen
- 200 g smør
- 2 spsk mel
- 1 bouillonterning med hønsekødssmag
- 250 ml fløde
- 200 ml mælk
- 5 spsk karrypulver
- 1 tsk MSG
- Cayennepeber
- Salt og peber
- Lidt citronsaft
Sådan gør du
Kødbollerne
- Kog medisterpølse farsen i vand med karry, bouillonterning og salt.

- Kog bollerne i det varme karryvand i ca. 10 minutter, eller indtil de er gennemkogte.
Karrysovsen
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt karrypulver, MSG, cayennepeber, salt og peber.
- Tilsæt bouillonterningen og lad den smelte.
- Tilsæt melet og rør, indtil det er glattere.
- Tilsæt fløden og mælken og lad det koge op.
- Lad sovsen simre i ca. 10 minutter, eller indtil den er tyknet.
- Tilsæt citronsaft og kog i et par minutter mere.
- Flyt bollerne over i sovsen med en hulske eller lignene
Noter
- Du kan også bruge anden type fars, f.eks. hakket oksekød eller kylling.
- Hvis du vil have en mere krydret ret, kan du tilsætte mere karry eller cayennepeber.
- Du kan også tilsætte andre grøntsager til karryvandet, f.eks. gulerødder, løg eller peberfrugt.
- Kog medisterpølsen farsen op i vand med karry, bouillonterning og salt.
- Lav en opbagt sovs med smør, mel, bouillonterning, fløde, mælk, karrypulver, MSG, cayennepeber, salt og peber.
- Tilsæt citronsaft til sovsen.
- Server bollerne i sovsen med ris
