Ribeye Steak med kartofler og grøn pebersovs

Ribeye Steak: En klassisk bøf med en unik smag
Ribeye steak er en af de mest populære bøffer i verden. Den er kendt for sin rige smag og møre kød.
Hvor kommer ribeye steak fra?
Ribeye steak kommer fra ryggen af koen, og er en del af det, der kaldes for “ribeye roast”. Ribeye roast er en stor steg, der består af en række ribben, og derfra kommer navnet “ribeye”.
Hvordan tilberedes ribeye steak i Sous Vide?
Ribeye steak kan tilberedes på mange forskellige måder, men en meget populære måde er at stege den efter den har været i Sous Vide. Ribeye steak er en tyk bøf, der skal steges ved høj varme, så den får en god stegeskorpe.
Madagaskar peber: En unik smag
Madagaskar peber er en type peber, der dyrkes på øen Madagaskar. Peberen har en unik smag, der er en blanding af sødme, krydderi og frugt.
Rom: En smagfuld drik
Rom er en alkoholisk drik, der er lavet af sukkerrør. Rom kan bruges til at give mad en ekstra smagsdimension.
Vejen til god mad
God mad er mad, der er lavet med gode råvarer og med omhu. Det er også mad, der er tilberedt med passion.
Når du laver mad, er det vigtigt at vælge gode råvarer. Når du bruger gode råvarer, får du en bedre smag i din mad. Det er også vigtigt at tilberede din mad med omhu. Det betyder, at du skal tage dig god tid, og at du skal følge opskriften nøje.
Og så er det vigtigt at have passion for det, du laver. Når du laver mad med passion, vil det smitte af på din mad. Din mad vil smage bedre, og den vil være mere tilfredsstillende at spise.

Ribeye med Grøn pebersovs
Equipment
- 1 Sous vide kar eller stav
- 1 Stegepande til stegning
- 1 Gryde til kartofler
- 1 kasserolle til sovs
Ingredienser
Ribeye Steaks
- 2 stk. ribeye steaks ca. 350 gram pr. stk.
- 2 spsk. rapsolie
- salt, peber og hvidløgspulver I rigelige mængder
Kartofler
- 400 g kartofler
- 1 spsk Salt
Grøn pebersovs
- 80 g smør
- 2 spsk. mel
- 1/2 stk kylling bouillon terning
- 1/2 stk grøntsags bouillon terning
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. Madagaskarpeber i lage
- 1 dl rom Diplomatico
- 2,5 dl piskefløde
- 2 dl mælk vi bruger skummet
- Salt og peber smag til
Sådan gør du
Ribeye Steaks
- Tænd din Sous Vide, sæt den på 58 °c
- Kryder dine ribeyes med salt, peber og hvidløgspulver
- Vacumpak dine ribeyes
- Lad dem lægge i Sous Vide i to timer
- Tag bøfferne ud af vakumposen og tør dem af med køkkenrulle, så der ikke er noger overflade fugt
- Steg bøfferne ved høj varme 1-1,5 min på hver side, så de får en god stegeskorpe. Olien skal være lige under røgpunktet for rapsolie – 190-200 °c2 spsk. rapsolie
- Når bøfferne er fra Sous Vide, behøver de ikke hvile. Men kan serveres direkte.
Kartofler
- Skyl og rens dine kartofler400 g kartofler
- Hæld vand i gryden så kartoflerne er dækket og tilsæt en spsk. salt
- Sæt gryden over når der er ca. 30 minutter tilbage af Sous Vide tiden
Grøn pebersovs
- Smelt smør i en kasserolle80 g smør
- Tilsæt mel, rør melen ud i smøret2 spsk. mel
- Tilsæt bouillonterningerne, som du smulre ud i kasserollen med dine fingre efter fulgt af sukker1/2 stk kylling bouillon terning, 1/2 stk grøntsags bouillon terning, 1 tsk. sukker
- Nu tilføre du dit Madagskar peber, samt dit rom. Lad sovsen koge op under oprøring herefter tilføre du de sidste ingredienser.Det hele skal røres sammen indtil sovsen har en fin konsistens.2 tsk. Madagaskarpeber i lage, 1 dl rom, 2,5 dl piskefløde, 2 dl mælk, Salt og peber
Noter
- Brug en god kvalitetsbøf.
- Steg bøffen ved høj varme, så den får en god stegeskorpe. (læs mere om Maillard reaktionen).
- Lad bøffen hvile i 5 minutter, før du skærer den ud. Kun hvis du ikke bruger Sous Vide
