Boller i karry med medisterfars

Boller i karry med medisterfars


Kender du det, at du bare har lyst til en bestemt ret, sådan helt vildt meget?

Sådan havde både Cathrine og jeg det i går. Vi havde begge to helt vildt lyst til boller i karry. Vi havde ikke nogen kødboller liggende, hverken i fryseren eller andre steder. Så jeg kastede mig ud i bilen. Vi bor lidt ude på landet, så en bil er et must. Jeg kørte ned til Super Brugsen, hvor de heldigvis havde medisterpølser liggende på køl.

Medisterfars i stedet for kødboller

Vi plejer at lave vores boller, til boller i karry, ved at trykke farsen ud af medisteren. Vi gør det i hvad der svarer til en mellem kødbolle. Midt mellem en lille kødbolle kendt fra suppe og en stor kødbolle, frikadelle størrelse.

Morthen:

Jeg er vokset op med medisterpølser. Jeg synes, at de er en fantastisk spise, og jeg elsker den krydrede smag. Så da Cathrine gerne vil have Boller i karry, så foreslog jeg, at vi skulle lave boller i karry med medisterfars, Den var Cathrine heldigvis helt med på.

Cathrine:

Jeg er ikke så vant til medisterpølser. Men jeg var nysgerrig på, hvordan de ville smage i boller i karry. Og jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. Det var en rigtig god kombination med Boller i karry med medisterfars.

Vores tips:

  • Du kan også bruge anden type fars, f.eks. hakket oksekød eller kylling.
  • Hvis du vil have en mere krydret ret, kan du tilsætte mere karry.
  • Du kan også tilsætte andre grøntsager til karryvandet, f.eks. gulerødder, løg eller peberfrugt.

Sådan blev vores boller i karry:

Det var en kæmpe succes! Bollerne var super møre og saftige, og karrysaucen var perfekt krydret. Vi vil helt sikkert lave dem igen.

Morthen:

Jeg har lavet denne ret i mange år, og det er altid en vinder. Bollerne er super møre og saftige, og karrysaucen er perfekt krydret. Jeg er glad for, at Cathrine også synes om den.

Cathrine:

Jeg er også meget glad for denne ret. Det er en af mine favoritter. Morthen er virkelig god til at lave den.

Boller i karry

Boller i Karry med Medisterfars

Denne opskrift er en lækker og nem måde at bruge medisterpølser på. I stedet for at stege medisterpølsen, Farsen presses ud af medisterpølsen og formes til boller, ned i kogene vand med karry, bouillonterning og salt.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Kødbollerne

  • 2 medisterpølser
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 spsk karry
  • Salt og peber

Karrysovsen

  • 200 g smør
  • 2 spsk mel
  • 1 bouillonterning med hønsekødssmag
  • 250 ml fløde
  • 200 ml mælk
  • 5 spsk karrypulver
  • 1 tsk MSG
  • Cayennepeber
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du
 

Kødbollerne

  • Kog medisterpølse farsen i vand med karry, bouillonterning og salt.
  • Kog bollerne i det varme karryvand i ca. 10 minutter, eller indtil de er gennemkogte.

Karrysovsen

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tilsæt karrypulver, MSG, cayennepeber, salt og peber.
  • Tilsæt bouillonterningen og lad den smelte.
  • Tilsæt melet og rør, indtil det er glattere.
  • Tilsæt fløden og mælken og lad det koge op.
  • Lad sovsen simre i ca. 10 minutter, eller indtil den er tyknet.
  • Tilsæt citronsaft og kog i et par minutter mere.
  • Flyt bollerne over i sovsen med en hulske eller lignene

Noter

Tips:
  • Du kan også bruge anden type fars, f.eks. hakket oksekød eller kylling.
  • Hvis du vil have en mere krydret ret, kan du tilsætte mere karry eller cayennepeber.
  • Du kan også tilsætte andre grøntsager til karryvandet, f.eks. gulerødder, løg eller peberfrugt.
Resume:
  • Kog medisterpølsen farsen op i vand med karry, bouillonterning og salt.
  • Lav en opbagt sovs med smør, mel, bouillonterning, fløde, mælk, karrypulver, MSG, cayennepeber, salt og peber.
  • Tilsæt citronsaft til sovsen.
  • Server bollerne i sovsen med ris
Keyword Boller i karry, boller i karry bedste, boller i karry den bedste, boller i karry med et twist, Boller i karry med medisterfars, boller til boller i karry, boller til boller i karry opskrift, de bedste kødboller til boller i karry, Klassisk dansk ret, Lækker opskrift på boller i karry, Medisterpølser i karry, Nem opskrift på boller i karry, Velsmagende og nem ret


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering