Frosne madvarer:

Frosne madvarer:

Hvor længe kan de holde sig i en fryser?


Madvarer kan holde sig i fryseren i varierende tidsrum, afhængigt af madvarens type, fedtindhold og tilberedningsmetode. Her er nogle generelle retningslinjer for holdbarhed i fryseren.

Det er vigtigt at fryse madvarer hurtigt ned for at bevare deres kvalitet. Jo hurtigere en madvare fryses ned, jo mindre iskrystaller vil dannes, og jo mindre smag og næringsstoffer vil gå tabt.

Når du skal bruge frossen mad, er det bedst at tø den op langsomt i køleskabet. Dette vil hjælpe med at forhindre, at madvaren bliver blød og vandig.

Her er nogle tips til at fryse madvarer:

  • Pak madvarerne tæt ind i fryseposer eller -bakker for at forhindre luft i at komme ind.
  • Skriv dato og indhold på fryseposerne eller -bakkerne.
  • Tø madvarerne langsomt op i køleskabet.

Hvis du følger disse retningslinjer, kan du forlænge holdbarheden af dine madvarer og spare penge.


Her er der en tabel, med oversigt over diverse fødevarer:

FødevareHoldbarhed i fryserenVakuum pakket holdbarhed
Kød (oksekød, svinekød)6-12 månederOp til 2-3 år
Kylling9 månederOp til 1-2 år
Fisk (magert)6-9 månederOp til 1-2 år
Fisk (fed)2-3 månederOp til 6-9 måneder
Grøntsager (blancherede)8-12 månederOp til 2 år
Frugt (blancheret)8-12 månederOp til 2 år
Suppe og gryderetter2-3 månederOp til 6 måneder
Bagværk (brød, kager)2-3 månederOp til 6 måneder
Pizza1-2 månederOp til 3 måneder
Is2-4 månederOp til 6 måneder
Mælk1-3 månederOp til 6 måneder
Fløde2-3 månederOp til 3-4 måneder
Smør6-9 månederOp til 1-2 år
Æg (uden skallen)Op til 1 årIkke egnet til vakuum pakning
Ost (hård)6 måneder – 1 årOp til 1-2 år
Ost (blød, som flødeost)1-2 månederOp til 2-3 måneder
Nødder1-2 årOp til 2-3 år
Pasta6-12 månederOp til 1-2 år
Ris1-2 årOp til 2-3 år
Suppe (uden fløde)2-3 månederOp til 3-4 måneder
Kager2-3 månederOp til 3-4 måneder
Grød (f.eks. havregrød)2-3 månederOp til 3-4 måneder
Saucer og sovs2-3 månederOp til 3-4 måneder
Krydderurter (hakket)6 måneder – 1 årOp til 2-3 år
Citronsaft (isterninger)3-4 månederOp til 6 måneder
Frysetabel

Vakuum pakning kan virkelig forlænge holdbarheden af fødevarer, men det er vigtigt at bruge det korrekte udstyr og de rigtige procedure for at opnå de bedste resultater.

Når maden er vakumpakket er det også let at tå op i Sous Vide



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *